Lady_Diana

 
Afiliado: 05/11/2008
★★★★★ Credendo Vides ~ Norocul este un termen inventat de mintile mediocre in scopul explicarii performantelor mintilor geniale!
Puntos105más
Próximo nivel: 
Puntos necesarios: 95
Último juego
Backgammon

Backgammon

Backgammon
1 año 233 días hace

~~~ Fetiţa cu cutiile de suc ~~~

Fetiţa cu cutiile de suc

Norel Iacob 

 

 

 

La 5 ani, Phoebe Russel a întrebat-o pe mama ei: „De ce oamenii străzii trăiesc așa?” Răspunsul a provocat a doua întrebare: „Și cine îi ajută?” În San Francisco trăiesc până la 15.000 de oameni ai străzii. Phoebe s-a hotărât să-i ajute.

 

A cerut părinţilor ca banii obţinuţi din reciclarea cutiilor de suc, 5 cenţi pe cutie, să intre în BHSF – Banca Hranei din San Francisco, adică în cutiuţa de bani decorată manual şi intitulată astfel de Phoebe. Colegii de la grădiniţă au fost primii recruţi ai proiectului.

 

Phoebe a scris apoi cu mâna ei o scrisoare pe care a expediat-o la 150 de familii de rude şi prieteni. Cu litere mari, dar îngrijite, Phoebe a rezumat: „Proiectul meu este să strâng bani în banca pentru mâncare. Ei au nevoie de bani. Vă rog să-mi daţi cutiile voastre de suc.” În primele săptămâni câteva pungi de cutii au sosit la uşa grădiniţei. Pe măsură ce timpul a trecut, entuziasmul lui Phoebe şi-a făcut efectul şi mii de cutii au continuat să sosească alături de bani cash şi cecuri.

 

În două luni de la debutul proiectului, Phoebe adunase de patru ori mai mult decât îşi propusese – 3.700 de dolari, echivalentul a 18.000 de porţii de mâncare. O reţea socială a postat un video despre proiectul lui Phoebe şi clipul a devenit viral. Unul dintre comentatori a fost prima doamnă a Americii, Michelle Obama. După încă 6 luni, Phoebe strânsese 20.202 dolari, adică în jur de 80.000 de porţii.

 

Phoebe are acum 7 ani şi împreună cu familia şi prietenii ei sunt voluntari ai Băncii Hranei din San Francisco. Până acum au strâns 135.000 de porţii de hrană pentru oamenii străzii. Phoebe a decis să răspundă singură la o întrebare dificilă şi răspunsul ei nu i-a inspirat doar pe adulţi; trei dintre colegii ei de grădiniţă i-au urmat exemplul şi au început să strângă fonduri pentru oamenii străzii.

 

Abonează-te la revista Semnele timpului pentru 2011 şi citeşte, exclusiv în ediţia tipărită din ianuarie, editorialul „Oamenii care transformă lumea”. Află tot din editorial ce ţintă şi-a propus revista Semnele timpului pentru anul 2011 şi ce proiect special îţi pregătim pentru finalul anului viitor.

 

Copy-paste - http://www.semneletimpului.ro/blog/Fetita-cu-cutiile-de-suc-2226.html